LG wint een wedstrijd om een goedkope 3G-telefoon aan operatoren in landen met een lagere levensstandaard te leveren. Ook in die landen moet snel mobiel internet een massaproduct worden, vindt de GSM Association. De geselecteerde gsm kost ongeveer dertig procent minder dan een doorsnee toestel.

De wedstrijd is een onderdeel van het 3G For All-initiatief van de GSMA, de wereldwijde koepel van gsm-operatoren en bedrijven. Het doel is om de lang uitblijvende doorbraak van 3G bij het grote publiek te forceren. En dan vooral in landen waar snel mobiel internet nog echt een luxeproduct is. De GSMA probeerde eerder al eens met een heel simpele en goedkope gsm mobiele telefonie in ontwikkelingslanden te promoten.

Voor gsm-fabrikanten was er reden genoeg om mee te doen aan de wedstrijd. De winnaar zou zijn toestel kunnen slijten aan de twaalf grootste operatoren ter wereld, waaronder Vodafone en T-Mobile. De lagere prijs die aan de telefoon hangt, wordt dus gecompenseerd door de grootschaligheid van de bestelling.

Uiteindelijk stuurden acht fabrikanten negentien inzendingen in. De winnaar, bekendgemaakt op 3GSM in Barcelona, is de LG-KU250, een toestel dat 15 mm dun is. Het heeft niet alle snufjes van duurdere 3G-telefoons, maar toch kan de KU250 videogesprekken, snel internet en multimedia aan.

Een toestel van Nokia, gebaseerd op de 6151, kreeg een eervolle vermelding en mag ook het 3G For All-etiket dragen. Motorola, dat aanvankelijk enthousiast meewerkte aan initiatieven van GSMA voor ontwikkelingslanden, heeft geen inzending ingestuurd.