Wie de stand van LG bezoekt op CES kan niet anders dan overweldigd worden. Het Koreaanse merk haalt alles boven om via een indrukwekkende sterrenhemel gebouwd uit grote OLED-schermen de sterke punten van OLED te demonstreren. De diepe zwarten en levendige kleuren die eigen zijn aan OLED komen hier goed tot hun recht, en je hoort vaak het woord “amazing” vallen van omstaanders. In Las Vegas moet je nu eenmaal uitpakken met een stevige show.

Net zoals bij Samsung valt meteen op dat televisies en witgoed bij LG zeer veel plaats krijgen. Qua audio is het heel wat rustiger. Samsung lanceert op CES weliswaar een Dolby Atmos-soundbar en wat kleur- en materialenopties voor hun 360-speakers, maar dat is het zo. Bij LG zijn de Music Flow-producten er wel, maar er zijn geen aankondigingen. Wel viel ons oog op een paar mooie gelimiteerde edities van LG’s Bluetooth-speakertjes.

In 2015 was de dominante designtendens bij televisies gebogen schermen. Opvallend gegeven bij LG: de meeste nieuwe televisies zijn opnieuw plat. “We zien dat veel mensen toch liever een plat scherm hebben, want dat is onder meer handiger voor muurmontage”, zegt Jeroen Peeters van LG. Op technisch vlak valt bij LG vooral de term 'HDR', net zoals bij de concullega's. Er is veel te doen op CES 2016 rond HDR, met onder meer de presentatie van een echte HDR-standaard door de UHD Alliance.

Er zijn ook weer meer OLED-televisies bij het merk, wat niet verrast. LG is de enige die op dit moment deze beeldtechnologie echt onder de knie heeft. Maar wat wel voor de nodige verrassing zorgt, is de amper 2,57-mm dikte die sommige nieuwe OLED-tv’s van LG hebben. Omdat OLED geen aparte lichtbron nodig heeft, zijn immers onwaarschijnlijk dunne panelen mogelijk.