Informatie is kostbaar. En nu je televisie ook een netwerkaansluiting heeft is je kijkgedrag natuurlijk eenvoudig te volgen. LG gaat echter nog een stapje verder.

Het begon allemaal met een blogger 'DoctorBeet' die geïntrigeerd was door het feit dat zijn LG televisie advertenties toonde. Wat zou LG gebruiken om die ads te kiezen? Na wat zoekwerk begon hij het netwerkverkeer van zijn televisie te bestuderen. Niet geheel onverwacht bleek de televisie een unieke id en de naam van de bekeken zender door te sturen.

Wel verrassend, de televisie kijkt ook op elke aangesloten USB-stick en stuurt de bestandsnamen door die het daar vindt. De blogger maakte een fake bestand 'midget_porn.avi' en inderdaad, die naam verscheen al snel in de doorgestuurde informatie. Het gaat bovendien om alle bestanden, niet enkel om de bestanden die je afspeelt.

Een andere blogger ging ook aan de slag en ontdekte dat zelfs alle bestandsnamen van gedeelde mappen op je netwerk werden doorgestuurd. De televisie stuurt ook exact door wanneer hij aan en uit gezet wordt.

In het menu van de LG televisie staat wel een optie om het verzamelen van info af te schakelen, maar die bleek absoluut geen effect te hebben. Als kers op de taart wordt al deze informatie bovendien onversleuteld over het internet gestuurd. Daardoor ligt de info ook te grabbel voor kwaadwilligen die een 'man in the middle' aanval opzetten.

Een verzachtende omstandigheid is dat de servers waarnaar LG de informatie stuurt nog niet actief bleken te zijn. Dit werd door beide bloggers bevestigd.