Waren supermarkt-pc's enkele jaren geleden nog onvervalste superkoopjes, vandaag ondervinden supermarkten aan den lijve dat het verdomd moeilijk is om een indrukwekkende configuratie voor weinig geld aan te bieden. Lidl doet een poging met de 899 euro kostende Targa Ultra 8521 High-End Multimedia PC die deze week in de winkels ligt. Is hij zijn geld waard?

Alvast één ding heeft deze supermarkt-pc voor op een klonenbouwer; de kast ziet er best chic uit. We zien er zelfs een beetje de styling van Dell in terugkomen, en dan met name die van de hoogperformante XPS-reeks. Je krijgt in elk geval een opvallend grote en zware systeemkast die behoorlijk veel plaats inneemt op een bureautafel.

Groot staat normaliter ook gelijk aan 'veel plaats voor uitbreidingen', maar jammer genoeg blijkt de binneninrichting niet optimaal. Zo zorgt de ongelukkige compartimentering ervoor dat er plaats is voor slechts twee harde schijven. Voor het gros van de kopers moet dat echter voldoende zijn. Je kan wel een extra optisch station plaatsen, al is dat wat overkill met de aanwezigheid van een HD DVD-lezer en een dvd-schrijver - toen de pc's aangekocht werden, was de formatenoorlog tussen HD DVD en Blu-ray Disc allicht nog niet beslist.

Het Asus-moederbord - met ATI 690G chipset - blijkt van het microATX-formaat en biedt dus minder uitbreidingsmogelijkheden dan gewoonlijk. Gelukkig zijn er nog twee vrije geheugensleuven voor het bijprikken van extra RAM.