19u14

De nieuwe Apple TV heeft een nieuwe interface, wat meer in de richting van de iPad (maar niet helemaal). Ziet er knap uit.

19u13

en daar is de nieuwe Apple TV - nog steeds een zwart kastje, maar met vernieuwde interface

19u12

iTunes-streams zijn nu in 1080p - een nieuwe Apple TV is dus onvermijdelijk. Huidige kan dat niet trekken.

19u11

iCloud heeft nu 100 miljoen gebruikers. iTunes ondersteunt nu ook films in de cloud. Film en series voortaan in 1080p. 

19u09

Dat wisten we al: er zijn al 25 miljard iOS apps gedownload

19u09

iOS 5.1 is vanaf vandaag beschikbaar. Siri komt ook naar... Japan. België en Nederland zullen nog even mogen wachten, vermoeden we.

19u07

"Apple heeft 312 miljoen iOS toestellen verkocht tot nu toe - waarvan 62 miljoen in het voorbije kwartaal"

19u05

"De Apple Stores zijn erg belangrijk voor 'post-pc devices' - mensen moeten die leren kennen."

19u04

Uiteraard veel aandacht voor de Stores - ook voor de Amsterdamse winkel die pas vorige zaterdag zijn deuren opende.

19u00

Het event is gestart. Tim Cook op het podium. Hij start met het traditionele overzicht met wat marktcijfers. Nog even wachten op het nieuws...

15u30

Onze man is op dit moment op weg naar de persconferentie waar Apple (vermoedelijk) de nieuwe iPad gaat voorstellen. Vanaf 19u gaat het event van start, en verneem je hier minuut per minuut wat er juist wordt getoond.

De verwachtingen zijn hooggespannen: algemeen wordt verwacht dat de opvolger van de iPad 2 significante verbeteringen zal brengen. Om te beginnen met een scherm met een veel hogere resolutie, wat tekst en beelden heel wat mooier en scherper gaat tonen. Daarnaast circuleren er (al dan niet geloofwaardige) geruchten over een rits andere nieuwigheden. Zelfs de naam van de nieuwkomer is een onderwerp van discussie.  

Maar pas vanavond wordt het duidelijk wat Apple echt in petto heeft voor ons. Gedaan met doldraaiende geruchtenmolens, enkel de feiten tellen. Onze man in London (de locatie van de Europese launchevent) zit op de eerste rij en zal nog tijdens de persconferentie updates doorsturen. Je kan zijn observaties ook volgen via ons Twitter-feed, via @fwd_magazine

Hier lees je trouwens ook meteen hoe het zit met de nieuwe Apple TV, een toestel waarvan eveneens verwacht wordt dat het vanavond wereldkundig wordt gemaakt. Dat gaat natuurlijk ook op voor elk wit konijn dat Apple-baas Tim Cook en co onverwacht uit hun hoed toveren!

Tot dan!

4/4
gerelateerde items