Met de nieuwe Reference ID brengt Loewe een high-end televisie op de markt die alleen genoegen neemt met het beste. Dat uit zich onder meer in een hoogwaardige afwerking, heel wat mogelijkheden tot individualisering en natuurlijk ook topbeeld en -geluid - of wat had je gedacht?

Dat Loewe de nieuwe Reference ID vergelijkt met een kunstwerk mag niet echt verbazen wanneer je de foto's van deze blikvanger even bekijkt. Het is niets minder dan een designstatement, met een minimalistisch aluminium frame in chroomafwerking dat mooi combineert met de zwarte luidsprekergrille en dito rugzijde.

Wie op zoek is naar een meer uit de band springende kleurcombinatie wordt echter net zo goed op z'n wenken bediend, want je kan er ook voor kiezen om het design en de uitrusting aan te laten passen aan je eigen wensen. Zo zijn er maar liefst 12 framevarianten beschikbaar, 6 verschillende luidsprekergrilles en negen kleuruitvoeringen voor de achterwand.

Tel daar nog de waaier verschillende opstellingsconcepten bij die Loewe aanbiedt voor de nieuwe Reference ID plus optionele LED-sfeerverlichting, en je merkt dat er aan individualiseringsmogelijkheden duidelijk geen gebrek is. De kunst zit 'm vooral in het combineren en kiezen...
 


Referentieklasse
Onder het designerjasje van de Reference ID gaat ook toptechnologie schuil met het oog op een perfecte beeldkwaliteit. Het LCD-paneel wordt verlicht door een LED-backlight en is voorzien van 400 Hz-technologie. Volgens Loewe is het ook perfect geschikt voor 3D dankzij de hoge lichtopbrengst en beeldwisselfrequentie van het paneel. 

Het hoogwaardig contrastfilterscherm moet dan weer garant staan voor diepe zwartwaarden en een hoger contrast, terwijl een uitgebreid ontspiegelingsprocedé reflecties belooft te minimaliseren. De kleurweergave is geoptimaliseerd voor een natuurlijk beeld, zo belooft Loewe.

Tv-liefhebbers die liefst zo weinig mogelijk andere 'bakjes' aansluiten op hun scherm, kunnen zich alvast verlekkeren op een geïntegreerde dual triple-tuner. Die maakt het mogelijk maakt om via de ether, kabel of satelliet (DVB-T/T2/C/S2) naar digitale tv te kijken. De twee CI+-slots voor de ontvangst van gecodeerde uitzendingen zorgen ervoor dat het toestel ook al klaar is voor de toekomst.