De Connect ID-reeks van Loewe houdt alleen zijn mooie design over, daarnaast is zo goed als alles vernieuwd.

ID staat voor Individual Design, dus zoals gebruikelijk kan je ook deze Loewe sterk personaliseren. Naast de bestaande kleuren (zwart, wit, zilver en beige) is het palet nu uitgebreid met havana en framboos varianten. Samen met een uitgebreide reeks opstelmogelijkheden past de Connect ID in elk interieur.

Het bedieningsgemak kreeg een facelift.  Het Loewe Assist Media menu wordt verder uitgebreid. Zo kan je op het beginscherm nu je persoonlijke favorieten opslagen. Dat kunnen tv- of radiozenders zijn, video's, muziek of foto's op je thuisnetwerk of USB, apps van Loewe MediaNet, of internet- en zelfs teletekstpagina's. Bovendien krijgt elke favoriet een kleurig logo, zodat je ze makkelijk herkent.

De afstandsbediening is ook bruikbaar voor een Apple TV, de meest gangbare settopboxen en je kan hem aanleren om andere apparaten te besturen.

Naast scherpe beeldkwaliteit ambiëren deze Loewe's ook een degelijke geluidsbeleving. Het 2x 40 Watt vermogen komt van een klasse D-versterker. De DR+-versie gebruikt een digitaal audiosignaal van ingang tot eindversterker en een geïntegreerde meerkanaalsdecoder en AV-voorversterker. Dat maakt de Loewe Connect ID ook geschikt voor Dolby Digital en dts 5.1 surround sound en aansluiting op een Loewe Sound systeem. Uiteraard kan je de Connect ID uitbreiden met een van Loewe's grotere geluidssystemen.

Wie kiest voor de DR+-versie kan tot 200 uur HD-uitzendingen opnemen op de ingebouwde 500GB harde schijf. Bovendien beschikt die versie over twee CI+-slots zodat je kan kijken en tegelijk een andere zender opnemen, zonder settopbox. Dankzij de DR+-streamingtechnologie bekijk je de opnames later eenvoudig op een ander Loewe toestel in huis.