Het huidge luidsprekeraanbod van Loewe is erg groot en reikt van kleine satellieten tot heuse elektrostaten. Die audioproducten worden momenteel vooral neergezet als accessoires voor het tv-aanbod van de Duitse fabrikant, maar daar komt de komende maanden verandering in. Loewe gaat immers een aantal pure audioproducten in de markt plaatsen: de Soundbox, Airspeaker, SoundVision en MediaVision 3D.
 

Soundbox
Met de Soundbox wil Loewe een graantje meepikken in een populaire categorie: iPod-speakerdocks. Het gaat om een erg volledige dock, met FM/RDS-tuner, een bijna onzichtbaar ingewerkte slot-in CD-speler, USB- en Aux-ingang. Twee full-range luidsprekers en twee digitale stereoversterkers moeten instaan voor een stevige klank. De Soundbox krijgt een adviesprijs mee van prijs 499 euro en is verkrijgbaar vanaf eind oktober.

Loewe Soundbox

SoundVision
Wie een stapje hoger wil gaan dan de Soundbox, kan bij Loewe terecht voor de Soundvision. Beide toestellen delen dezelfde functionaliteit, maar de SoundVision doet er nog het een en ander bij. Zo beschikt hij over een netwerkaansluiting (met ingebouwde WiFi-verbinding) voor internetradio en DLNA-weergave, aangevuld met Bluetooth-technologie. Een aanraakgevoelig kleurenscherm van 7,5 inch met een leuk ogende gebruiksinterface vervolledigt de technische fiche.

Internetradio wordt geleverd via vTuner, maar ook Aupeo!  is beschikbaar. Dankzij de Gracenote ID-functie kan muziek geïdentificeerd worden met een druk op de knop, ongeacht welke bron er speelt. Via Bluetooth sluit je niet alleen een hoofdtelefoon aan, maar kan je natuurlijk ook muziek streamen van op een Bluetooth-bron, bijvoorbeeld een mobiele telefoon.

Loewe SoundVision


Uiteraard is de SoundVision ook op muzikaal vlak wat potiger. Niet minder dan zes luidsprekers, waarvan twee met geïntegreerde subwoofer, zorgen voor de klank. Leuk detail voor de techneuten: de aluminium voet dient ook als koelvin voor de versterkers, terwijl de naar onder gerichte subwoofers voor de nodige luchtverplaatsing zouden zorgen. Niet bepaald een doorsnee iPod-speakerdock dus, maar dat geldt helaas ook voor de adviesprijs van 1.499 euro. De SoundVision is verkrijgbaar vanaf eind oktober.