NAD heeft een opmerkelijke nieuwe versterker aan z’n Masters Series toegevoegd, de M2. Het gaat om een volledig digitale, geïntegreerde versterker die in de NAD-hiërarchie boven de bekende M3 komt te staan. Om die rangorde waar te kunnen maken, kreeg de M2 een aantal technologische hoogstandjes mee die er een unieke machine van maken.

De stereocomponenten van NAD worden onderverdeeld in de Classic Series en Masters Series. In de eerste reeks vind je toestellen die voor een relatief bescheiden prijskaartje een hoogstaande muziekweergave beloven, terwijl de Masters Series een niveau hoger speelt en de high-end markt in het vizier neemt.

De nieuwe M2 hoort helemaal aan de top van die laatste reeks thuis. Volgens NAD is de nieuwkomer goed voor twee maal 250 watt continue vermogen, zowel aan 4 als 8 Ohm, waarmee hij een stuk krachtiger is dan de M3. Het dynamisch vermogen bedraagt zelfs 500 watt. Visueel is de nieuwkomer overduidelijk familie van toestellen zoals de M3 en M5, die in FWD Magazine 14 met een prima testrapport naar huis gingen.