Marantz presenteert twee av-receivers die surroundweergave koppelen aan een vleugje lifestyle, al dan niet met netwerkmogelijkheden.


Wie een av-receiver wel ziet zitten maar liever geen grote kast vol elektronica in de woonkamer verstopt, wordt op z'n wenken bediend met de nieuwe NR1602 en NR1402 van Marantz.

Deze twee toestellen bieden de features die je van een klassieke av-receiver verwacht, maar zitten in een vlot gelijnde, compacte lifestylebehuizing in plaats van een grote bak.
 
Geen compromissen
Ondanks het kleinere plaatsaanbod claimt Marantz dat er geen compromissen gemaakt zijn naar de geluidskwaliteit en features toe.

De NR1602 is een volwaardige 7.1-receiver, die een vermogen van 50 watt (RMS) per kanaal levert met discreet opgebouwde eindtrappen.

Voor videobronnen zijn er vier HDMI 1.4-ingangen beschikbaar, die allemaal 3D-compatibel zijn en ARC (Audio Return Channel) ondersteunen. Verder kan het signaal van aangesloten analoge beeldbronnen ook via HDMI uitgestuurd worden.

Een Audyssey MultiEQ-systeem voor roomequlaising helpt de machine perfect af te regelen bij de installatie, terwijl ook 'Dynamic Volume'- en 'Dynamic EQ'-technologie van de partij zijn.
 


Netwerk en iOS van de partij

Daarnaast biedt hij onder meer een netwerkaansluiting voor internetradio en audiostreaming over het thuisnetwerk. Ook Apple's AirPlay-technologie is gewoon standaard van de partij. 

Over Apple gesproken: wie in het bezit is van een iOS-apparaat kan dat gebruiken voor de bediening van de set. Daar zorgt Marantz' WizzApp voor.

En via de USB-ingang op de voorzijde van de NR1602 kan er ook een digitaal signaal onttrokken worden aan een iPod of iPhone, met het oog op de best mogelijke weergavekwaliteit.