Meer controle, meer precisie
Ook de komst van de PM-11S3 versterker brengt een aantal vernieuwingen met zich mee, die zich uiten in meer controle en een weergave die opener en preciezer is dan bij zijn voorganger. Marantz belooft alvast een extreem dynamisch geluid met een perfect stereobeeld en een buitengewoon exacte plaatsing van stemmen en instrumenten.

De afgeschermde ringkerntransformator en streng geselecteerde onderdelen moeten bij de nieuwkomer een ultrastabiele werking verzekeren, met een vermogen van tweemaal 100 watt bij 8 ohm en tweemaal 200 watt bij 4 ohm.

De opbouw met drie aparte trappen - een voorversterker, tweekanaals eindversterker en phono-voorversterker - garandeert volgens Marantz een perfecte signaalintegriteit en ruisreductie. De ingebouwde phono-voorversterker is overigens geschikt voor zowel MM- als MC-elementen.

Eveneens van de partij is een Power Amp Direct-ingang, die het mogelijk maakt om een losse voorversterker rechtstreeks op de eindtrap van de PM-11S3 aan te sluiten zodat die laatste met een druk op de knop dienst doet als pure eindversterker. Dat kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer je de Marantz wil integreren in een surroundopstelling, waarbij de hoogwaardige versterker van de S3 dan de frontspeakers kan aansturen.

Andere highlights in het chassis zijn de huiseigen Current Feedback-technologie, HDAM-SA3-modules (Hyper Dynamic Amplifier) en symmetrische schakelingen met zo kort mogelijke signaalwegen.

Binnenkort beschikbaar
De nieuwe PM-11S3 en SA-11S3 worden beide aangeboden in een zwarte of gouden kleurstelling en worden eind augustus al bij de Marantz-dealers verwacht. De adviesprijs bedraagt in beide gevallen 3.999 euro.

2/2
gerelateerde items