Marantz breidt haar theater-serie voor 2015 uit met drie nieuwe producten. De SR7010 en SR6010 zijn Premium netwerk-AV-receivers met de nieuwste audio- en videoverwerkingstechnologie en draadloze connectiviteit. Ook is er een nieuwe voorversterker in de vorm van de AV7702mkII.

De SR6010 levert een vermogen van 185 W per kanaal. Het interne circuit verwerkt alle signalen via Marantz' eigen HDAM's in Current Feedback-topologie, nog voordat ze de speakers bereiken. Marantz' HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module), te vinden in de componenten van de referentieserie van Marantz, levert, in vergelijking met conventionele Op Amp-IC's, betere breedbandprestaties met weinig ruis in een volledig losstaande configuratie. HDAM-technologie biedt een hoge verwerkingssnelheid (slew rate) voor breedbandrespons en een maximaal dynamisch bereik om optimale geluidskwaliteit te bieden voor de moderne audioformaten met een hoge resolutie.

De SR6010 is reeds toegerust met een Dolby Atmos-decoder en Dolby Surround-upmixer, waarmee via hoge of in het plafond ingebouwde speakers of via omhoog gerichte speakers met Dolby Atmos-ondersteuning (tot 5.1.4- of 7.1.2-configuratie met een extra versterker dankzij de 9-kanaals verwerkingsvermogen) een meerdimensionaal geluid kan worden geleverd. Daarnaast is de receiver geschikt voor een DTS:X- en DTS Neural:X-upmixer waarmee, ongeacht het aantal aangesloten speakers, een geluidsveld rondom de luisteraar gecreëerd kan worden.