Toon alles (8)
Eric  Beeckmans

Onze eigen ervaringen

We krijgen de kans om deze nieuwe content te bekijken in een prima testopstelling, waarbij aan één kant het originele 4K-beeld wordt getoond terwijl aan de andere kant een Sony 4K-televisie de ‘Mastered in 4K’-versie speelt. 

Het extra detail dat in deze schijven zit, zorgt inderdaad voor een haarscherp beeld op de 4K-televisie. Het verschil met de originele 4K-film is zelfs zeer subtiel. Tot er een nieuwe standaard is voor 4K-schijfjes, downloads of wat het formaat ook wordt, zijn deze ‘Mastered in 4K’-schijven alvast een goede tussenstap.

Om de kleurweergave te beoordelen worden twee televisies in paraatheid gebracht: een Sony W905 (met uitgebreide kleurweergave) en Sony W805 (standaard kleurweergave). In de meeste filmfragmenten (The Karate Kid (2010)) merken we zelden of nooit het verschil op.

Enkel wanneer er grote, dieprode vlakken zichtbaar zijn of uitgesproken groen in het beeld verschijnt, wordt het verschil wel duidelijk. Hoe subtiel en beperkt het onderscheid is verraste ons. Verwacht dus geen spectaculaire veranderingen.
 

gerelateerde items