Het streamen van muziek staat bij steeds meer mensen op het verlanglijst. Cambridge Audio lanceert daarom een nieuw apparaat dat uitgebreide netwerkmogelijkheden combineert met een versterker. De Minx Xi kan je daardoor beschouwen als de grote broer van de Stream Magic 6 van CA, al oogt de nieuweling heel wat anders.

De Minx Xi deelt veel van de mogelijkheden met de Stream Magic (hier getest), maar kan in tegenstelling tot dat toestel direct aan speakers hangen. Er is zelfs een aparte sub-uitgang voor wie een meer volwassen laagprestatie wenst.

Het nieuwe Cambridge Audio-toestel speelt muziekbestanden af die via WiFi of ethernet aangeleverd worden over het netwerk (uPnP/DLNA), of via Bluetooth. Voor dat laatste gebruik je de meegeleverde BT-100-ontvanger, die ook beschikbaar is voor de DacMagic Plus. Dat betekent dat streaming via de Apt-X-codec mogelijk is. Airplay is echter niet present.

Onder de motorkap steekt een een klasse AB- versterker die 40 watt per kanaal levert, met een Wolfson WM8728 24-bit/96kHz DAC om de omzetting van digitale bestanden naar een analoog signaal in goede banen te leiden.