Dat er in België wat meer concurrentie mag komen op vlak van telecom is bekend, maar eenvoudig is het niet. Nu in 2014 beslist is dat Telenet zijn kabelinfrastructuur moet open stellen voor concurrenten wil Mobistar daar gebruik van maken om een eigen aanbod te lanceren.

Een eenvoudig, kwalitatief aanbod voor een sterke prijs, dat is het motto van Mobistar. Wat zit er precies in?

Internet: 100 Mbps downloadsnelheid, 5 Mbps uploadsnelheid, met een onbeperkt datavolume (wat in de praktijk betekent: een fair use policy die je beperkt tot 500GB/maand). Mobistar installeert daarvoor een kabelmodem (overigens net dezelfde als die van Telenet). Je beschikt met andere woorden ook in een keer over een WiFi toegangspunt.

TV: Een kabelabonnement, inclusief analoge zenders, met tot 70 zenders waarvan een tiental in HD. Er zijn geen optionele zenderpakketten. De settopbox gebruikt een eigen menu-systeem dat voor Mobistar ontworpen is (door Zappware, een Belgisch bedrijf). Er is een programmagids voorzien, en je kan tot vier programma’s tegelijk opnemen en nog naar een vijfde programma kijken. De settopbox beschikt over een ruime 1TB harde schijf.

Een vaste lijn voorziet Mobistar niet. Volgens hen geeft een derde van de klanten aan er geen nood meer aan te hebben, een ander derde wil graag onbeperkt bellen (vast of mobiel) en een derde heeft wel degelijk een vaste lijn nodig (bvb voor alarmdiensten).  Mobistar voorziet daarom wel een aparte optie om hieraan tegemoet te komen. (zie verder)