Om via Mobistar digitale televisie te kijken is volgend jaar geen satellietschotel meer nodig . De operator maakt daarvoor dankbaar gebruik van de gedwongen openstelling van de kabel.
 


Het gaat niet echt hard met Mobistars televisieaanbod per satelliet. In de eerste helft van dit jaar wist de telecomgroep 11.000 klanten te verleiden. Nochtans mikte het bedrijf eerder op 50.000 nieuwe klanten dit jaar. “Het wordt moeilijk om dat cijfer te halen”, geeft topman Benoit Scheen toe. Onder meer het mooie lenteweer zou aan de basis liggen van de dip. De zon doet mensen niet bepaald shoppen voor digitale tv, denkt hij. “Dan zijn mensen minder geneigd om naar een boutique te stappen.”

Maar aan die slabakkende tv-verkoop zou binnenkort een einde komen, met dank aan de regulatoren. Die beslisten onlangs dat de kabeloperatoren hun netwerk moeten openstellen voor alternatieve spelers. In 2012 mogen we dan ook een televisieaanbod van Mobistar zónder satelliet verwachten.

“Beslissingen van regulatoren hebben voor ons vaak een negatieve impact, maar soms is hun besluit ook erg interessant voor ons”, stelt Scheen. Dan zou het tv-aanbod van Mobistar eindelijk een hoge vlucht kunnen nemen.