Toon alles (9)
Jamie Biesemans

High-end muziekspeler

Het verrassendste aspect van het nieuwe vlaggenschip situeert zicht aan de onderkant. LG zet de G5 immers in de markt als de eerste modulaire smartphone ter wereld, een verwijzing naar een kap aan de onderkant die je kunt verwijderen. Hierdoor kun je de batterij snel verwijderen maar ook bijzondere accessoires aansluiten.

LG heeft er meteen een heel aantal in petto, met als interessantste de 'Hi-Fi Plus met B&O Play'. In essentie is het een DAC (met ondersteuning voor hi-resaudio tot 32-bit/384 kHz) en een hoofdtelefoonversterkermodule die de G5 ombouwt tot hoogwaardige muziekspeler. Voor LG niet helemaal niet terrein, daar de G2 van drie jaar geleden ook al een pioneer was qua ondersteuning van hi-res.

De gele blok op bovenstaande foto is de batterij die op de module bevestigd wordt. De Hi-Fi Plus-module is de rechtse.

Interessant is wel dat de Hi-Fi Plus-module ook los kan worden gebruikt als externe DAC voor een computer of een andere smartphone of tablet. Wat juist de inbrengt van B&O was in het ontwerp van de module of welke hoofdtelefoons je juist kunt aansturen, moeten we nog ontdekken. 

De aanpak met aparte modules om een mobiel toestel te upgraden, doet wat denken aan de FiiO X7 (hier getest), een premiummuziekspeler dat kan uitgerust worden met andere versterkermodules. LG gaat echter veel verder en breder met wat het aanbiedt.

Er verschijnt ook een cameramodule die de G5 een cameragrip met een uitgebreide camerabediening cadeau doet. De LG Cam Plus bevat bovendien een extra batterij, zodat je langer video en foto's kan schieten. 

gerelateerde items