De ALL-multiroomfamilie van Panasonic wordt danig uitgebreid. De nieuwe toestellen, waaronder een cd-streamer en multiroom-compatibele miniketen, worden gepresenteerd op de Panasonic Convention in Frankfurt.

De Convention vindt elk jaar plaats - meestal op een andere locatie - en is het event van Panasonic waarop de Japanse fabrikant zijn nieuwe producten op AV- en witgoedgebied voorstelt. Ook fotografie en videocamera's komen aan bod, met dit jaar een sterke focus op het creëren van 4K-video.

Op audiogebied ligt de klemtoon op het uitbouwen van zijn multiroomfamilie, dat vorig jaar in de vorm van de ALL8-speakers en ALL3-speakers het daglicht zag. De ALL-producten zijn gebouwd op Qualcomms Allplay-platform, wat betekent dat je een opstelling kan bouwen met speakers van verschillende merken.

Op de Convention presenteerde Panasonic de SC-ALL2, de SC-ALL5CD, de SC-PMX100, de SC-ALL70T en de SC-ALL30T. Met dat laatste heeft het merk een beetje een primeur, want bij ons weten is dit de eerste multiroom-compatibele soundbase - een speaker die je onder de voet van je televisie kan plaatsen.

Wie liever voor een echte soundbar opteert, kan terecht bij de SC-ALL70T. Het is een strakke en nogal subtiel vormgegeven soundbar met draadloze subwoofer die niet enkel het geluid van de tv afspeelt, maar ook surround kan verdelen naar bijkomende ALL-speakers. Je kan zo een 5.1-opstelling bouwen, met een reële surroundklank, geen virtuele surroundmix. De ALL70T verbind je daarom via HDMI met je tv.

De ALL70T wordt in de markt gezet voor 450 euro, wat behoorlijk lager is dan concurrenten als de Sonos Playbar. Panasonic, die het in de tv-markt toch niet gemakkelijk heeft, wil duidelijk de rol opnemen van prijsbreker in het multiroomsegment.