Toon alles (5)
Ronald Meeus

Bose trekt naar buiten met de SoundLink Wireless (vanaf € 299), een draagbaar toestel dat draadloos (Bluetooth en wifi) muziek van verschillende toestellen kan afnemen. Hij blijft zelfs permanent de laatste vijf bronnen herkennen, waardoor het zo’n beetje het muziekequivalent van funcooking op tafel is. Een muziekraclette: waarom niet?

Buitenblijvers
Wil je echt investeren in je tuinvertier, dan zijn er ook permanente oplossingen verkrijgbaar. Net als de barbecue die bestand is tegen weer en wind, bieden gevestigde merken als JBL, Yamaha en Jamo outdoorspeakers die dus ook de kou en de regen kunnen trotseren.

Ondertussen zo’n beetje gemeengoed zijn de ‘rotsspeakers’: luidsprekertjes die ingebouwd zijn in een steen en die je dus gewoon in je tuin kan laten zonder dat ze het uitzicht verknoeien. Die zijn niet eens zoveel duurder dan een doorsnee outdoorspeakerset: voor gemiddeld € 150 heb je er al eentje.

Als muziek in de oren
Niet meteen een luidspreker voor binnen op de kast.

Op de barbecue
Bijzonder mooi vond ik de ASW35 van ArtSound, een speaker met een scherpe punt onderaan die je gewoon in je bloemenperkje kan planten. Of wat dacht je van een barbecue die tegelijk als muziekinstallatie dubbelt? De Barbecook TamTam (€ 90) heeft ingebouwde speakers, zodat ook de man met het vlees mee kan genieten.

En als je een zwembad hebt, valt de SplashVision Speaker- Bal te overwegen. Deze waterdichte luidspreker blijft drijven op het water en neemt draadloos muziek af van een basisstation waarop je een smartphone of een ander toestel kan aansluiten.

Als muziek in de oren
Een drijvende luidspreker is betaalbaar, het zwembad zal iets meer kosten.

De juiste software
Ongeacht waar je de audiojack inplugt of waarmee je draadloos verbinding maakt, moet je ook de juiste software kiezen. iTunes en Windows Media Player liggen voor de hand: je maakt een playlist ‘Barbecue’, en je bent vertrokken.

gerelateerde items