Geert Fauvart

Daarnaast is het ook mogelijk om andere toestellen op de NAD aan te sluiten, Zo zien we op de achterzijde vier digitale ingangen (2x coax, 2x optisch) en een analoge uitgang. Verder zijn ook twee USB-aansluitingen present: een met een klassieke connector voor het aansluiten en laden van bijvoorbeeld een iPad, en een asynchrone USB type-B-aansluiting voor je computer. Het is ook mogelijk om een netwerkkabel in te pluggen.

Tot slot heeft de D 7050 ook nog een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker aan boord.

DAC met mogelijkheden
De laatste nieuwkomer in de NAD-familie is D 1050 (499 euro), een DAC die heel wat mogelijkheden biedt. 

Zo zijn er maar liefst vijf ingangen aanwezig: twee keer optisch, twee keer coaxiaal en één keer USB (type-B). Die laatste is compatibel met de USB Audio Codec 2.0, wat aangeeft dat hij bestanden met bitdieptes tot 24-bit en samplingsfrequenties tot 192 kHz ondersteunt.

Wat verder opvalt, is dat er niet alleen een analoge RCA-uitgang aanwezig is, maar ook een gebalanceerde XLR-uitgang. Daarnaast is ook een een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker van de partij. Interessant is dat NAD aangeeft dat de uitgangsimpedantie van deze versterker erg laag werd gehouden, waardoor ook laagohmige hoofdtelefoons het prima zouden moeten kunnen vinden met de NAD D 1050.

De D 1050 maakt - net als de twee andere nieuwkomers - in augustus zijn debuut bij de NAD-dealers.

2/2
gerelateerde items