Naim Audio viert zijn veertigste verjaardag, en dat doet het Britse hifimerk met de introductie van maar liefst drie nieuwe NAIT-versterkers: de Nait 5si, Nait XS 2 en Supernait DR. Deze vernieuwde en verbeterde geïntegreerde versterkers nemen de plaats in van de bestaande Nait 5i, Nait XS en Supernait, en staan vanaf midden-juli bij de Naim-dealers.

De lijst met vernieuwingen die Naim doorvoerde op de drie NAIT's is lang, maar er is wel een duidelijke rode draad in te herkennen.

Zo beschikken de drie nieuwkomers voortaan over grotere transformatoren en een verbeterde voeding, een domein waar Naim sowieso veel aandacht aan besteedt. Die verandering zou niet alleen op de testbank tot betere resultaten moeten leiden, maar ook duidelijk hoorbaar moeten zijn in de praktijk.

Naim geeft eveneens aan dat het erg trots op de consistentie in de ‘klankmatige afstemming’ en het muzikale karakter van de drie nieuwe NAIT’s. "Als je de stap maakt van een NAIT 5si naar een NAIT XS2, of van een NAIT XS 2 naar een SUPERNAIT, dan wordt je getrakteerd op meer vermogen, een groter dynamisch bereik, meer impact, minder ruis en een beter gedefinieerde en krachtigere laagweergave... maar het karakter van de versterkers blijft hetzelfde.", aldus het persbericht.