Jamie Biesemans

Waarom een overname zou afspringen

Op één vlak lijkt het water tussen Beats en Apple wel heel diep: hoewel de Beats-hoofdtelefoons dankzij het succes van de iPod en iPhone groot zijn geworden, varen de Beats-producten op designvlak toch wel een heel andere koers. Het is zeker interessant wat designgoeroe Jonathan Ive van de hoofdtelefoons zou maken, na een eventuele overname. Beats-hoofdtelefoons zetten ook vooral in op design, en minder op pure audiokwaliteit.

Bovendien heeft Apple reeds veel in handen om zelf een streamingdienst te starten. Dankzij de iTunes Store - dat nog altijd goede verkopen realiseert, alleen stijgen ze niet langer - heeft Apple alle muziekdata die nodig is. Ook de serverinstructuur is ruimschoots voorhanden.

Sowieso zou de overname voor een prijs van 3,2 miljard dollar de grootste ooit zijn voor Apple. Financieel kan de iPhone-bouwer dat zeker aan, want er staat bijna honderd miljard dollar op de bank. In het verleden was het echter niet de stijl van Apple om dergelijke grote overnames te doen; er werd liever geïnvesteerd in kleinere technologie-aankopen.

Of er effectief een overname van Beats komt, zou in de loop van volgende week bekend raken, zegt The Financial Times nog.

2/2
gerelateerde items