Neil Young is op uitgebreid bezoek geweest bij Britse hififabrikant Meridian. De audiosite WhatHifi speculeert dat de rockster kwam praten over de Pono-muziekspeler en de queeste om muziek in hoge kwaliteit te verdelen.

Volgens WhatHifi, die duidelijk mee op het bezoekje was uitgenodigd, heeft Neil Young uitgebreid gesproken met de oprichter van Meridian, Bob Stuart. De rocker bezocht ook de fabriekshal (waar onder meer de bekende digitale versterkers van Meridian worden gemaakt) en deed een ritje met een Range Rover Evoque, waar Meridian de audio-installatie voor levert.

Het gesprek met Stuart zou wel eens kunnen wijzen op een nakende deal rond Pono. Dat is de (nogal onwaarschijnlijke) naam van een plan van Neil Young om een downloaddienst en muziekspeler uit te brengen die werken met hoge resolutie muziekbestanden. De rocker heeft daarvoor een eigen formaat ontwikkeld. Young is immers overtuigd dat bestaande digitale muziekdragers, zowel cd's als mp3's, een aanslag op de muziekkwaliteit zijn.

De rocker zou over zijn plan nog met Steve Jobs hebben gesproken, maar van een samenwerking met Apple lijkt er geen sprake meer te zijn.

Bij Whathifi.com valt er een uitgebreid verslag met foto's te lezen over het bezoek van Young aan Meridian.