Netflix richt een kwaliteitslabel op voor televisies. De toestellen die het Netflix Recommended-logo dragen, zou de allerbeste kwaliteit bieden bij het bekijken van de dienst. In eerste instantie doen LG, Sharp en Sony mee aan het initiatief, al lijkt het onwaarschijnlijk dat andere tv-bouwers achterblijven.

De koppeling tussen tv en Netflix is vrij logisch. Hoewel Netflix ook beschikbaar is op smartphones en tablets, blijft het tv-scherm nog altijd de beste plek om van films en tv-series te genieten. De Netflix-app is dan niet toevallig vaak een van de meest gebruikte apps op slimme televisies.

Het is niet de eerste keer dat Netflix televisietoestellen op de pijnbank legt. Sinds vorig jaar certifieert Netflix ook Ultra HD-toestellen. Enkel de apparaten die door de dienst worden goedgekeurd, kunnen de 4K-streams van Netflix afspelen. Het draaide dan vooral rond de ondersteuning voor de nieuwe HEVC-codec die Netflix gebruikt om zware 4K-video te streamen.

Om een Netflix Recommended-logo te mogen dragen, moeten tv-toestellen qua beeldkwaliteit goed scoren, maar ook qua gebruikersvriendelijkheid en "functies bezitten die de ervaring voor internet tv-diensten verbeteren". Ze moeten bijvoorbeeld snel opstarten en de Netflix-app moet rap activeerbaar zijn. Als je video pauzeert, mag het hervatten ook niet te lang duren.