Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Nieuwe Mac-computers

De presentatie begon eigenlijk met de voorstelling van een hele reeks nieuwe Macs. Mac-computers, het is een deel van Apple dat tegenwoordig wat naar het achterplan wordt geduwd. Maar deze keer stonden de computers centraal. En dan in het bijzonder het Retina-scherm met een zeer hoge resolutie dat Apple enkele maanden geleden voorstelde.

Er komt om te beginnen een nieuwe dunne en lichte (1,62 kg) Macbook Pro met een Retina-scherm van 13,3 inch. De getoonde resolutie is 2.560 x 1.600, oftewel 4K. De kleine laptop komt naast de bestaande MacBook Pro met 15 inch Retina-scherm te staan. Prijs in de V.S. is 1.699 dollar.

"Je wist dat er ergens in deze presentatie iets ging zijn met Mini in de naam", grapte Apple-marketeer Phil Schiller. Om dan naadloos de nieuwe Mac mini voor te stellen. De compacte Mac wordt heel wat krachtiger, wat de Mac mini nog interessanter maakt als mediacenter-pc. 

Ten slotte kreeg ook de iMac een forse update. Deze Mac was dringend toe aan een update, aangezien de gebruikte hardware echt wel wat oudtands was. Het nieuwe model is echter in de eerste plaats visueel sterk vernieuwd, met een zeer dun profiel. De rand is 5 mm dun, ongeveer tachtig procent slanker dan bij de vorige.

Retina-schermen hebben de nieuwe iMacs echter niet. Wellicht omdat een scherm met een superhoge resolutie van 21,5 of 27 inch nog vrij onbetaalbaar is. 

Het is wel wachten tot november of december eer de nieuwe iMacs beschikbaar zijn, naargelang welk schermformaat gewenst is.

 

 

3/3
gerelateerde items