Peachtree kennen we van innovatieve all-in-ones zoals de Nova en iDecco. De eigenzinnige fabrikant borduurt verder op hetzelfde stramien met de nieuwe MusicBox.
 

 

De Peachtree MusicBox is duidelijk meer dan een verijdelde iPod-dock. Naast een versterker (2x 25 watt) met iPod-dock heeft de nieuwste telg uit het Peachtree-gamma ook drie digitale ingangen aan boord die het digitale signaal van brontoestellen rechtstreeks naar de ingebouwde DAC leiden.

Maar naast de usb-ingang, coaxiale en toslink-aansluiting maakt ook de iPod-dock gebruik van de hoogwaardige DAC die in de¨Peachtree schuilgaat. De dock slaagt er immers in om een digitaal signaal aan de iPod of iPhone te onttrekken die in het toestel gedockt wordt.

Uitbreidbaar
Maar de Peachtree MusicBox heeft nog meer in huis. Een extra voorversterkeruitgang bijvoorbeeld, en een echte hoofdtelefoonversterker met buizencircuit. Een meegeleverde remote waarmee ook een aangesloten iPod bediend kan worden zorgt voor extra gebruiksgemak.

Je kan de MusicBox koppelen aan je eigen luidsprekers of een setje luidsprekers bij Peachtree aanschaffen. Sinds kort heeft de fabrikant namelijk ook twee bijpassende speakersets aan z'n aabod toegevoegd: de originele mB3 en de DS 4.5.

Prijs en beschikbaarheid
De MusicBox is zowel los als in een gecombineerd pakket met speakers beschikbaar. Solo gaat hij voor 899 de deur uit, met een paar mB3's betaal je 1.150 euro, en de combinatie met een duo DS 4.5's maakt je 1.290 euro lichter. De luidsprekers zijn trouwens ook los verkrijgbaar voor 299 euro per paar (mB3) en 490 euro per paar (DS 4.5).