Met de nieuwe AVR-4520 stelt Denon een AV-receiver voor waarvan de specsheet wat weg heeft van een 'best of'. Met negen versterkingskanalen, state-of-the-art 11.2-processing en eersteklas onderdelen belooft hij niet alleen klankmatig sterk voor de dag te komen, ook het aansluitveld ziet er haast absurd compleet uit.

Om de AVR-4520 compatibel te maken met een zo groot mogelijke selectie luidsprekers, lepelde Denon een indrukwekkend versterkerluik in zijn nieuwe vlaggenschip. Niet alleen de 190 watt vermogen per kanaal springt daarbij in het oog, ook de aandacht die Denon spendeerde aan de geluidskwaliteit is opvallend.

Zo beschikt de AVR-4520 over Dynamic Discrete Surround Circuit-technologie uit eigen huis (D.D.S.C.-HD 32) voor de processing van surroundgeluid. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hier niet om een 'één-chip-oplossing' zoals je bij goedkopere modellen vaak ziet maar om volledig discreet opgebouwde circuits.
 


Een trio hoogwaardige 32-bit DSP's (digitale sound processors), Denons eigen AL32 processing en 32-bit/192kHz D/A-omzetters zorgen ervoor dat zelfs 11.2-opstellingen in de hoofdzone tot de mogelijkheden behoren. Een ideale basis voor wie van het volle potentieel van Audyssey DSX en DTS Neo:X op zijn thuisbioscoop wil loslaten.

Daarnaast is ook Denon Link HD-technologie verwerkt in deze nieuwe topreceiver. Die zorgt ervoor dat de master clocks van Denons eigen DBT-3313UD Blu-ray-speler en de AV-receiver perfect gesynchroniseerd worden met elkaar, wat voor een jittervrije digitale signaaloverdracht moet zorgen.

Meer dan geluid...
Maar de ambities van Denons nieuwe vlaggenschip reiken verder dan goed geluid. Veel verder zelfs.

Dankzij maar liefst vier netwerkaansluitingen kan de AVR-4520 bijvoorbeeld dienst doen als netwerkverdeelcentrum voor andere randapparatuur, Natuurlijk is de Denon ook DLNA 1.5-gecertifieerd, zodat je eenvoudig muziek kan streamen van een NAS, PC, tablet of smartphone - zelfs gapless. Voor die laatste toestellen is zoals gebruikelijk ook een app beschikbaar, die dienst kan doen als alternatieve remote.

Apple-fans met een iOS-toestel of een voorliefde voor iTunes kunnen ook draadloos vanaf die toestellen muziek streamen, aangezien de AVR-4520 ook over AirPlay beschikt. Ook een iPod-compatibele USB-aansluiting ontbreekt niet. Tel daar nog een uitgebreid internetluik bij met internetradio toegang tot onder meer Spotify, en het begint er al aardig compleet uit te zien.