Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Responsiever

Eén belangrijk nieuw aspect kan je niet zien, namelijk het vernieuwde hardwareplatform. De nieuwe Bluesound-apparaten gebruiken nu een Cortex A9 ARM-processor – een architectuur bekend van heel wat smartphones – die veel sneller is dan de vorige hardware. Een upgrade die vooral gericht is op het verbeteren van de gebruikservaring, zegt Ronald Wagemaker: “Je zal merken dat alles net wat responsiever is, sneller reageert.” En toch ook niet onbelangrijk: het nieuwe hardwareplatform doet geen afbreuk aan de compatibiliteit. De nieuwe Bluesound-toestellen spelen netjes samen met de oude.

Volgens Heilesen kreeg Bluesound ook steeds vaker de feedback dat hun ene WiFi-speaker, de Pulse, te groot was. Het is zonder twijfel een zeer goede speaker (dat blijkt ook uit onze tests), maar bijvoorbeeld voor gebruik in de keuken net te fors. Het was iets dat sommige klanten richting andere merken dreef en dus wou Bluesound toch ook wel een compact alternatief. Dat wordt de Pulse mini, een kloon van de Pulse maar dan kleiner. Ook hier vinden we het IR-oogje, zodat je hem ’s morgens kan inschakelen zonder naar een app te grijpen.

De nieuwe Node, PowerNode, Vault en Pulse Mini zijn zo goed als meteen beschikbaar. Maar over enkele maanden is er nog iets nieuw: de Pulse Flex. Op het event in Den Haag was de Flex niet te zien of horen, omdat hij nog in volle ontwikkeling is. Maar er is toch al aardig wat geweten. De Flex wordt een compactere speaker die zowel verticaal als horizontaal kan geplaatst worden, ook op de muur. Twee dingen maken hem echt anders: vijf preset-knoppen (zodat je met een druk op de knop een favoriete afspeellijst kan beluisteren) en een optionele batterij. Inderdaad, de Pulse Flex kan mee de tuin in of naar het strand.

gerelateerde items