Toon alles (6)
Jamie Biesemans

CI

Het is niet langer zo dat de custom install-markt enkel in de V.S. belangrijk is. Ook Europa wordt wakker voor de mogelijkheden van een CI-installatie. Lenbrook pikt op die toenemende populariteit in en lanceert nieuwe NAD Custom Install-units. Vier modellen komen er: de CI940, CI980, CI580 en CI720. De eerste twee zijn vier- en achtkanaalsversterkers die je in een rack kan monteren, de CI580 en CI720 zijn bluOS-spelers die meerdere zones of één stereozone van muziek kunnen voorzien. Compatibiliteit met domoticaplatforms zoals Control4 en Crestron mogen uiteraard ook niet ontbreken.

In Den Haag liet Wagemaker verstaan dat NAD dit jaar geen grote productlanceringen zal doen, maar zich zal concentreren op het vernieuwen en verruimen van het MDC-aanbod. Deze modules zijn een grote troef van het merk, want je plugt ze achteraf in op een compatibele toestel om het meer mogelijkheden te geven. Zo is er een MDC-module om de M12 en C390DD BluOS-mogelijkheden te geven. Er komt ook een BluOS-module voor de NAD AVR’s vanaf T765.

Goed nieuws voor home cinemafans is dat er ook een MDC-module verschijnt om de T757 en T758 HDMI 2.0 (en dus 4K) compatibel te maken. Wie droomt van Dolby Atmos, moet nog even wachten. “Dat is iets voor 2016, want de nodige licenties zijn nog maar net getekend”, klonk het.

AND Benelux is natuurlijk ook de importeur van Dali. Ook op dat vlak viel veel te melden, met als hoogtepunt de lancering van de nieuwe Opticon-lijn.

5/5
gerelateerde items