Philips lanceert een gloednieuwe televisie met een heel bijzonder ontwerp met glazen plaat. Verfrissend om een tv te zien die anders oogt dan de rest, en dat aan een redelijke prijs voor een designproduct. Prijskaartjes voor het nieuwe toestel lopen van 2.200 tot 3.000 euro.

De nieuwe DesignLine-tv (er waren al klassiekere DesignLine-toestellen, nvdr) gaat voor een eigenzinnig ontwerp dat in sommige interieurs prachtig zal passen, maar met andere inrichtingen zal botsen. We vallen er wel voor, al kunnen we ons inbeelden dat de montagebeperkingen wat mensen zullen afschrikken. Je kan de tv immers enkel tegen een muur plaatsen, rustend op de vloer. Omhoog hangen kan ook, maar zal naar ons gevoel minder mooi ogen.

De plaatsing wordt mogelijk gemaakt door een beugel die de tv bovenaan aan de muur bevestigd. Via de beugel kan de tv recht of schuin onder een hoek van tien graden worden geplaatst.

Het unieke aan de Philips is de grote glasplaat die naadloos zowel het paneel bedekt als een deel van de voet vormt. Aan de onderkant van het glas zie je een overgang van zwart naar doorzichtig, waardoor het voetgedeelte onzichtbaar lijkt te worden als de televisie ingeschakeld is.

Het geeft een heel licht, transparant gevoel aan de DesignLine-televisie. Omdat dit Philips is, is Ambilight uiteraard ook van de partij. Het toestel verspreidt licht aan drie kanten, wat het toestel nog meer doet ‘zweven’ in de lucht. We vonden het effect het sterkst bij de 55-inch versie, maar er is ook eentje van 46 inch. Nochtans – of misschien net daarom - is die laatste vierkantiger (104,9 x 104,9 cm) dan zijn grote broer (119 x 124 cm).