Techniek

Van ver lijkt de DesignLine-tv misschien wat op de BeoVision-toestellen van Bang & Olufsen. De glazen plaat is immers vierkant, en ook de BeoVision-designfilosofie levert een apparaat met dezelfde vorm.

Maar in realiteit ogen ze toch anders: BeoVision-toestellen zijn eerder zwaar – ze beogen dan ook over te komen als schilderijen – en bevatten een hele luidsprekeropstelling in het onderste gedeelte. Bij de Philips DesignLine is de glazen plaat onderaan ontworpen om nauwelijks op te vallen, wat zoals gezegd een ‘licht’ gevoel geeft.

Technisch is het gebruikte tv-paneel qua kwaliteit gelijk aan die van de nieuwe 8000-reeks van Philips, zegt marketingmanager Andre van Limbergen. Dat wil zeggen 1.400 Hz Perfect Motion Rate-technologie, microdimming, actieve 3D en alle mogelijke slimme functies. Zo krijgt deze Philips de beloofde update om multiroom-video te verspreiden en is het Miracast-compatibel. Ook in termen van tuners ontbreek er niets: DVB-T, DVT-S en DVB-C zijn allemaal present, incluis de nieuwste varianten.

gerelateerde items