Focus op audio

HTC legt een stevige nadruk op de audiofuncties van de One A9. HTC Boomsound is weer van de partij, naast Dolby Audio Surround. Of die twee features echt een grote impact hebben, moet nog blijken. Wel is er veel aandacht aan het hi-resgebeuren besteed. Naast de DAC die 24-bit / 192 KHz streams kan verwerken, is de ondersteuning van muziekformaten zeer goed. Hi-res WAV, FLAC- en (vermoedelijk) ALAC-bestanden kunnen beluisterd worden.

Tegelijkertijd is HTC niet de eerste die muziekliefhebbers ontdekt heeft. Het merk heeft zelf een verleden in audio, onder meer toen het een participatie nam in Beats en ook smartphones met Beats-technologie en -headsets uitrustte. Maar ook Sony bijvoorbeeld, mikt met de Xperia Z3+ overduidelijk op de muziekfan. De Z3+ wordt daarom gebundeld met een betere hoofdtelefoon en hi-resdownloads. Het afspelen van hi-resbestanden is ook iets dat mogelijk is op toestellen als de Samsung Galaxy S6 of LG G4. Een krachtigere hoofdtelefoonversterker is dan weer wel iets nieuw. HTC heeft daarbij vast opgemerkt dat de markt van losse mobiele versterkers - vaak met rubberen banden aan de telefoon verbonden- redelijk in de lift zit.

De One A9 zou vanaf begin november beschikbaar zijn, voor een prijs van 599 euro voor een model met 16 GB opslag (aanvulbaar met micro-SD-geheugenkaarten).

2/2
gerelateerde items