De voorstelling van de nieuwe iPad bevestigde veel van de wildste geruchten. De nieuwe Apple-tablet heeft een hoge resolutiescherm, 4G en een nieuwe camera.

Zoals verwacht zal  de nieuwe iPad - die overigens niet 'iPad 3' of 'iPad HD' heet - een Retina-scherm hebben. Deze zal een resolutie tonen van 2.048 x 1.536 - meer dan op een Full HD-televisie. Het is een spectaculaire resolutie die tekst beter leesbaar maakt en ook op grafische vlak zichtbaar mooier games moet opleveren. Een hangende vraag is echter of apps die compatibel zijn met het Retina-scherm veel zwaarder worden om te downloaden.

De nieuwe iPad komt in de V.S. in een WiFi- en 3G-uitvoering, én een versie met LTE. LTE kan je beschouwen als '4G' en biedt veel hogere downloadsnelheden, tot 5 keer sneller dan het snelste 3G. Maar LTE is nog niet beschikbaar in België, op wat testprojecten na. De operatoren zijn echter wel al bezig met de nodige upgrades aan hun mobiele netwerken.

De lancering van de nieuwe iPad zal in elk geval de concurrentiestrijd onder de tabletmerken verder aanwakkeren. Niet alleen omdat de nieuweling exact dezelfde prijssetting krijgt als de huidige. De iPad 2 (dus de 'oude') blijft op de markt, en zal aan een lager prijspunt in de winkels liggen.

De nieuwe iPad zal vanaf 23 maart in ons land beschikbaar zijn.