De Californische luidsprekerspecialist Anthony Gallo Acoustics voegt met de Strada een opvallende nieuwe luidspreker toe aan het aanbod. Zoals we gewend zijn van de eigenzinnige fabrikant, koppelt ook deze multi-inzetbare speaker een uniek design aan een ruim inzetgebied.
 

De Strada is de geestelijke opvolger van de Dué, maar belooft aanzienlijk betere prestaties. De luidspreker beschikt over een paar 4-inch grote Kevlar-drivers die worden ondergebracht in dezelfde behuizing als de A'Diva. Gallo's bekende CDT II-tweeter staat in voor de weergave van hoge tonen. Kenmerken die meteen doen denken aan de hoger gepositioneerde Reference 3.1 vloerstaander van de Amerikaanse fabrikant, waarvan in FWD Magazine 23 een test verscheen.

Net als bij die Reference 3.1, belooft Anthony Gallo Acoustics een grote soundstage, genereuze spreiding van hoge tonen en hoogstaande helderheid bij deze Strada. Daardoor zou de nieuwkomer zich net zo goed op z'n plaats voelen in een stereoset-up met subwoofer als in een compleet surround-systeem - bijvoorbeeld in combinatie met de Reference 3.1 vloerstaanders. Afhankelijk van de installatie, kan er voor twee verschillende tweeteropstellingen geopteerd worden. 

De fabrikant claimt een frequentiebereik van 80Hz tot 40 kHz, gekoppeld aan een efficiëntie van 89 dB. Het chassis van de Strada combineert een zwarte afwerking met roestvrij stalen accenten, en toont zich flexibel wat de installatie betreft. Anthony Gallo Acoustics heeft alvast een tafel- en muurstandaard beschikbaar voor de nieuwkomer, net als een vloerstandaard.

De Strada is beschikbaar vanaf augustus. Een officiële prijs is nog niet bekendgemaakt, maar reken alvast op zo'n 900 euro per speaker.