Er is een nieuwe versie van de Music-app voor Android-toestellen uitgelekt. De interface is grondig veranderd en er zijn instellingen voor het streamen van muziek toegevoegd. De technologiesite Tech From 10 kreeg tijdens het updaten van apps op een Samsung Galaxy S Vibrant-smartphone plots toegang tot een ontwikkelaarsversie van de Android Market. Daar vonden ze enkele testapplicaties, waaronder Android Music 3.0.

Vernieuwde interface
De interface van de muziekspeler heeft een complete make-over gekregen, en ook bij de instellingen zijn er een aantal nieuwigheden. De nieuwe opties houden allemaal verband met het streamen van muziek in de cloud. Ze zijn echter nog niet selecteerbaar.

Vorige maand nog kreeg een ontwikkelaar Googles streamingdienst voor muziek in de cloud al aan de praat toen hij een gelekte bèta van de Android Music-app voor tablets op zijn Gingerbread-smartphone installeerde. Google blokkeerde de dienst echter al gauw.

Bij de instellingen vond hij de optie om zijn muziek naar de servers van Google te kopiëren. Na verwijdering van de nummers op zijn smartphone speelden deze wel nog af, maar dan via streaming. Met de nieuwe instellingen van de Android Music 3.0-app kan je kiezen om alleen via Wi-Fi te streamen of nummers te downloaden en om muziek tijdelijk op te slaan.

Amazon Cloud Player
Wanneer Google zijn muziekstreamingdienst lanceert, is nog niet bekend. Lang kunnen ze echter niet meer wachten, want Amazon stak hen onlangs de loef af met de lancering van zijn Cloud Player voor Androidtoestellen.