Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Ultra HD Line-up

Met zes Ultra HD modellen legt ook Panasonic het zwaartepunt van zijn lineup bij Ultra HD. Alle UHD toestellen bieden smart tv gebaseerd op het Firefox OS. Ten opzicht van vorig jaar is de smart tv-omgeving niet veranderd.

Alle UHD-toestellen delen de volgende eigenschappen: draadloze netwerkaansluiting, Easy Mirroring (deel je smartphone-scherm op tv), opnemen van de ingebouwde tuners naar USB harde schijf, in-house streaming (delen van de content van de interne tuners met andere apparaten), en TV Anywhere (de interne tuners bekijken op je smartphone, ook als je niet thuis bent).

Onderaan beginnen we bij de DX600 als basismodel. De DX650 biedt enkel een iets betere bewegingsscherpte.

De DX700 is het eerste model dat HDR-compatibel is. Met andere woorden, het kan HDR-content weergeven, maar wat de piek helderheid of kleurbereik zijn, wou Panasonic niet kwijt. De HDR-ervaring zal dus iets minder zijn dan op een Ultra HD Premium gecertificeerd logo. Dit model en alle volgende gebruiken local dimming om het contrast te verbeteren, maar vermits ze allemaal (met uitzondering van de DX900) edge led gebruiken, zijn de local dimming capaciteiten beperkt. Ook op dit model gaat de bewegingsscherpte een stapje hoger.

De DX780 is het eerste model dat gebruik maakt van Panasonic’s nieuwe HCX-beeldprocessor. Het toestel is uiteraard ook HDR-compatibel, maar zal een hogere piek helderheid hebben dan deDX700, en een betere bewegingsscherpte.  Vanaf dit model is elke tv ook uitgerust met een dubbele tv-tuner, en krijg je opnieuw 3D.

De DX800 is een model dat duidelijk inzet op design. Met zijn unieke voet en losse luidspreker onder de televisie is het erg aparte verschijning.  Maar ook de beeldkwaliteit is uitstekend. Het toestel draagt het THX-logo, en is uiteraard HDR-compatibel.

Helemaal bovenaan vinden we de DX900. Panasonic's topmodel draagt als enige het Ultra HD Premium logo en levert dus de beste prestaties voor HDR. Het scherm haalt ongeveer 1.200 nits piek helderheid. Een direct led achtergrondverlichting met local dimming moet voor uitstekend contrast zorgen. De dimming gebeurt in 512 segmenten, zodat het halo-effect rond de zones zo klein mogelijk blijft. In een demo waren de halo's echter al duidelijk zichtbaar, dus het is even afwachten hoe zichtbaar dat effect in onze testen zal zijn. Het scherm is natuurlijk ook THX gecertificeerd. De DX900 zou eerstdaags in de winkel moeten staan.

Onderaan dit artikel vind je bij de downloads een handig overzicht in pdf-formaat.

gerelateerde items