Het lijkt er op dat Sonos binnenkort een nieuw apparaat gaat voorstellen. In de V.S. is een technische fiche opgedoken van een Play:1, al is er geen echte indicatie van wat dit toestel juist zou inhouden.

Het was de blog Engadget die bij de FCC - de Amerikaanse autoriteit die over zaken als radiofrequenties gaat - een fiche voor een Sonos Play:1 ontdekten. Het gaat dan om een aanvraag enkel rond de draadloze mogelijkheden van dat toestel, dus concrete functies of mogelijkheden komen in het FCC-document niet aan bod.

In de bijhorende brief van Sonos aan het FCC vraagt het bedrijf om de ingediende foto's en technische details over de Play:1 minstens tot 31 december 2013 geheim te houden. Of de lancering pas daarna plaatsvindt is onduidelijk, want er wordt gefluisterd dat Sonos al veel eerder een perstreffen op het agenda zou zetten.

Gegeven dat Sonos momenteel een grotere Play:5 en een compactere Play:3 aanbiedt, zou het logisch zijn als de Play:1 een nog kleinere speaker zou zijn. Door die uit te rusten met een zacht prijskaartje zou het instappen in het Sonos-ecosysteem veel aantrekkelijker worden voor nieuwe klanten. Langs de andere kant is de Play:3 al een vrij bescheiden speaker en is de vraag of een nog kleiner exemplaar op audiovlak wel kan presteren.

Sonos is op dit moment op bijna Apple-iaanse wijze de multiroommarkt aan het veroveren. Muziek in meerdere kamers streamen is voor vele consumenten nog iets nieuw en schijnbaar complex, maar toch weet Sonos die drempelvrees te overwinnen. Nog onlangs scoorde het met de Playbar, een soundbar met alle streamingmogelijkheden van de andere Sonos-apparatuur (hier getest).