Vorig jaar scoorde Sony wat ons (en EISA) betreft een voltreffer met de Xperia Tablet Z (lees hier de test). Op MWC presenteren de Japanners nu een opvolger. De Tablet Z2 is sneller, dunner, lichter en even waterdicht.

Uiterlijk is het toch wel zoeken naar verschillen tussen de Tablet Z en Tablet Z2. Die zijn er nochtans wel, al gaat om subtiele zaken. Zo is de micro-USB-poort naar boven verplaatst. Zo kan je de tablet opladen zonder de hoes open te moeten houden, zoals dat bij de eerste Z-tablet noodzakelijk was.

We hebben de nieuwe tablet even kunnen bepotelen, en het apparaat voelt aanzienlijker lichter en toch wel iets steviger aan dan zijn voorganger. Concreet weegt de Xperia Tablet Z2 426 gram voor de WiFi-versie en 439 gram voor de LTE-editie. De Sony is ook heel dun: 4,6 mm.

De Xperia Tablet Z2 behoudt een 10,1-inch scherm, maar het gaat nu om een Triluminos-display die door Sony omschreven wordt als een Live Colour LED-scherm. De fabrikant claimt ook dat de Tablet Z2 de snelste hardware ter wereld heeft, met een Qualcomm Snapdragon 801-chip met een Krait quad-core-processor aan 2,3 GHz. Dit aangevuld met 3 GB geheugen. Die claim houdt natuurlijk maar stand tot de aankondiging van een volgende fabrikant.

De prijs van de Xperia Tablet Z2 is ons nog niet bekend, maar zal wellicht rond 479 euro voor de 16-GB uitvoering met WiFi zweven.