Met nog een week te gaan voor de start van de MWC-beurs, steken steeds meer geruchten de kop op. Zo zou Sony een opvolger voor de Xperia Tablet Z voorstellen. Die tablet was vorig jaar volgens EISA de tablet van het jaar.

Wederom komt dit gerucht van de Twitteraar evleaks, een insider uit de telecomindustrie. Hij stelt dat de nieuwe Sony-tablet de Xperia Tablet Z2 zal heten en opnieuw zal beschikken over een Full HD-scherm van 10,1 inch. Uiteraard draagt de display het etiket 'Triluminos', Sony's schermtechnologie die fellere kleuren en mogelijk een lager verbruik belooft.

Bij verschijning was de Xperia Tablet Z (lees hier de test) de dunste tablet van het moment, een titel die het zelfs niet verloor aan de flinterdunne iPad Air (lees hier de test). De Z2 belooft met een dikte van 6,4 mm nog slanker te zijn.

De hardware wordt uiteraard ook versneld. De Z2 zou beschikken over een Snapdragon 800 met quadcore-chip aan 2,3 GHz, 16 GB opslagruimte (plus microSD-sleuf) en een camera van 8 megapixel achteraan. De nieuwe Sony-tablet zou de unieke feature van zijn voorgangers en heel wat Xperia-telefoons behouden, en bestand zijn tegen water.