Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Veel gelijkenissen

De verschillen bij de drie modellen situeren zich vooral aan de zijde van de hardware. Alle Xperia X's zien er gelijkaardig uit en zullen volgens Sony tot twee dagen op één batterijlading blijven werken. Dat kan door softwareaanpassingen maar ook door het gebruik van batterijtechnologie van Qnovo. Hierdoor bieden batterijen langer stroom én wordt het levensduur verlengd. Ook het laden zou sneller gaan.

De Xperia XA is op basis van zijn hardware eerder een middenklasser, al zijn de specificaties zeker niet slecht. De MediaTek MT6755-processor, 2 GB geheugen en 13 en 8 megapixelcamera's plaatsen de nieuwe telefoon al wat hoger in het middenklasserklassement.

Maar de Xperia X zit met een Snapdragon 650, 3 GB geheugen en een 23 megapixelcamera achteraan met een hybride-autofocus die de bewegingen van het toestel probeert te voorspellen toch wat hoger. Het echte topmodel is echter de Xperia X Performance, met een zeer snelle Snapdragon 820-chipset.  Ook hier vind je die bijzondere camera van 23 megapixel terug.

Een spijtig koersverandering is dat niet alle drie modellen water- en stofdicht zijn, zoals de meeste Sony's vroeger. Enkel de Xperia X Performance is IP68-gecertificieerd. 

gerelateerde items