Synology voegt een nieuw familielid toe aan zijn DiskStation-familie: de DS211+. Het gaat om een krachtige NAS-server met hot-swappable schijfstations.
 


De NAS-drives uit de DiskStation-reeks van Synology zijn populaire netwerkstations, zowel voor zakelijk gebruik als voor mediastreaming. Nadat de fabrikant eerder de DS211j (het instapmodel) en DS211 (het middensegment) op de markt bracht, is het nu de beurt aan de DS211+ - de topper bij de reguliere 2-bay NAS-drives uit de reeks. 

De nieuwe DiskStation biedt plaats aan twee 3,5-inch SATA-drives (maximaal 2 TB) en is voorzien van een 1,6 GHz-processor en een riante 512 MB RAM-geheugen. Dat maakt hem meteen een van de meest performante NAS-drives in zijn prijsklasse.

Dankzij de hot-swappable schijfstations wordt de kans op systeemuitval geminimaliseerd, terwijl een defecte schijf eenvoudig vervangen kan worden. Snel en efficient overzetten van gegevens is gegarandeerd dankzij een gemiddelde leesnelheid van 108 MB/s en gemiddelde schrijfsnelheid van 55 MB/s, bij RAID1 in een Windows-omgeving.

Heel wat handige extra's
Synology heeft bovendien een SD-kaartsleuf en meerdere usb-aansluitingen toegevoegd, zodat je snel bestanden kan toevoegen dankzij de speciaal daarvoor bestemde kopieerknop. Ook vinden we een Gigabit-netwerkaansluiting en eSATA-aansluiting, die het eenvoudig maakt om snel back-up's te maken van de gegevens op de DS211+. 

Synology claimt de DS211+ volledig te hebben herzien met het oog op optimale prestaties en minimaal lawaai. Het ontwerp is gericht op maximale luchtdoorstroming en de 92 millimeter ventilator zorgt voor een maximale geluidsuitstoot van 19,6 dB. Het afneembare frontje absorbeert de vibratie van de werkende harde schijven. 

Software als troefkaart
Ook op het softwarefront beschikt de DS211+ over de nodige troeven. De NAS-server draait op het eigen besturingssysteem van Synology, DiskStation Manager 3.0. Dat programma biedt niet alleen een aantal functionele extra's voor onder meer datagebruik, IP-camerabewaking of webhosting, maar maakt het ook mogelijk om extra 'packages' te draaien - bijvoorbeeld de verplichte Squeezebox Server voor de Logitech Squeezebox muziekstreamers.

De veelzijdige NAS-server is vanaf nu beschikbaar vanaf 336,38 euro inclusief BTW.