Panasonic stelt twee nieuwe modellen voor in zijn Toughpad-reeks. De tablets zijn waterdicht en extra stevig.

De Japanse elektronicagigant concurreert al lang niet meer met het mainstream aanbod van Apple, Acer, Dell of Asus. In plaats daarvan focust het op zogenaamde rugged toestellen. Laptops en (sinds vorig jaar) tablets die je zonder problemen buitenshuis kan gebruiken.

In die reeks stelt het bedrijf twee nieuwe tablets voor. De FZ-G1 is een Windows 8 Pro toestel op een Intel I5 processor. De JT-B1 doet het met Android op een ARM processor. Wij konden de toestellen op de voorstelling even onder handen nemen.

Specificaties
De FZ-G1 (Windows 8 Pro of 7 Professional) heeft een schermdiagonaal van 10.1 inch en draait op een Intel I5-3437U (Ivy Bridge) 1,9 GHz processor (2,9 GHz optioneel). Standaard is er 4 GB RAM (uitbreidbaar tot 8 GB) en een SSD van 128 GB (256 GB optioneel). De schermresolutie bedraagt 1920x1200.

Toughpads: tablets die tegen een stootje kunnen.

Opmerkelijk is dat het toestel een batterij heeft die tot acht uur meegaat. Wie wil kan die uitbreiden met een 9 cell batterij waarmee de autonomie tot 17 uur gaat. Het totale gewicht (met de standaard batterij) bedraagt 1,1 kilo.

De JT-B1 is een android 4.0 tablet van 7 inch die draait op een OMAP4460 1,5 GHz dual-core processor van Texas Instruments. Het toestel heeft 1 GB RAM en 16 GB interne opslag. Hier is de resolutie 1024x600.

Toughpads: tablets die tegen een stootje kunnen.

Wat hier vooral opvalt is dat de batterij verwisselbaar is en dat er naast een 1,3 megapixel camera vooraan achteraan een 13 megapixel camera met flits aanwezig is. Ook een micro SD slot en micro usb aansluiting zijn standaard voorzien en er is een aparte versie met 3G-simkaart.