Toon alles (7)
Jamie Biesemans

4K

Er zitten nog aardig wat gaten in het Xbox One-verhaal. Zo is er geen lanceerprijs of -datum bekend. Wel zegt Microsoft dat de nieuwe console nog dit jaar wereldwijd beschikbaar is. Gespeculeerd wordt dat de fabrikant de sappige details houdt voor de E3-gamebeurs over enkele weken.

Verwacht wordt dat op E3 aartsrivaal Sony ook wat meer zal vertellen over de PlayStation 4. Vooralsnog heeft Sony heel wat geplaagd rond zijn nieuwe console, maar blijft het vergeleken met Microsoft nog veel kariger met cruciale details.

Met zijn alles-in-één-verhaal neemt Microsoft overigens ook stelling tegenover de grote tv-fabrikanten, zoals Samsung en LG, die elk sterk inzetten op eigen smart tv-platforms. Om maar te zwijgen van de mythische tv waar Apple naar het verluidt aan sleutelt.

Naast een rits sportgames was de opvallendste content-aankondiging het nieuws dat Steven Spielberg meewerkt aan een tv-reeks rond Halo, de bekende SF-shooter die exclusief is voor de Xbox. Ook de tv-reeks zal enkel via de Xbox One te bekijken zijn.

Opvallend is dat zowel Microsoft als Sony niets zeggen over Ultra HD 4K. Dat is een beetje verrassend, gegeven dat consoles vijf tot zeven jaar op de markt beschikbaar blijven. 

3/3
gerelateerde items