Shigeru Miyamoto, senior directeur bij Nintendo, mag voortaan niet meer in het openbaar spreken over zijn hobby's. Dat zeggen bronnen nabij het spelbedrijf tegen TimesOnline. De reden is niet dat de topman er eigenaardige gewoontes op nahoudt, maar omdat Nintendo wil voorkomen dat hij het volgende geniale spel verraadt.

Miyamoto is de man achter klassiekers als Donkey Kong (en dus Mario), Zelda en Star Fox. Hij haalt zijn inspiratie voor spellen uit zijn hobby's, en het directe verband is sinds de komst van de Wii heel duidelijk.

Hond Pikku
Zo is zijn voorkeur voor puzzels uitgemond in het kassucces Brain-Training, terwijl Nintendogs is geïnspireerd op zijn hond Pikku. De voornemens om meer te bewegen evolueerden tot Wii Fit, en na Miyamoto's muzieklessen volgde al snel Wii Music.

Omdat veel games voortvloeien uit de hobby's en interesses van de senior directeur, heeft Nintendo liever niet dat hij er in het openbaar te veel over zegt. Als u binnenkort dus Wii Kantklossen of Wii Postzegelverzameling ziet verschijnen, dan weet u de oorsprong.