Toon alles (9)
Jamie Biesemans

Curved OLED

De Curved OLED-tv die LG ook op de markt wil brengen in het vierde kwartaal, zit in een andere klasse. Buiten Samsung heeft nog niemand anders iets gelijkaardig getoond. LG lijkt ook de enige die er effectief mee naar de markt wil komen.

De voordelen van een gebogen scherm zouden behoorlijk groot zijn, meent LG. "De Curved OLED TV geeft haarscherp beeld zónder visuele vervorming en detailverlies aan de randen: een beeld dat een ongekende indruk achterlaat bij de kijkers", leest het persbericht. Het idee is dat de kijker op gelijke afstand zit van elk beeldpunt, waardoor er geen vervorming optreedt. De ervaring zou vergelijkbaar zijn met een bioscoopgevoel.

Ook hier zijn de prijzen nog onbekend, maar te verwachten valt dat we spreken over een stevig prijskaartje. De reguliere OLED-tv's zijn nog niet te vinden in Benelux-winkels, maar als ze wel beschikbaar zijn zal er gesproken worden over prijzen richting 8.000 tot 10.000 euro. De gebogen variant zal wellicht minstens vijftig procent meer kosten.

 

2/2
gerelateerde items