Mobile

Nokia heeft een Lumia voor elke portemonnee

Nokia heeft vandaag twee nieuwe smartphones uit de Lumia-reeks op de Belgische markt geïntroduceerd. Met de Lumia 520 en Lumia 720 brengt de Finse telefoonfabrikant Windows Phone 8 opnieuw naar een lager prijspunt.

We kregen beide toestellen reeds te zien tijdens de officiële voorstelling op het Mobile World Congress in Barcelona afgelopen februari. Nokia heeft als doel om de innovatie van haar vlaggenschipsmartphone Lumia 920 ook in andere segmenten van de markt aan te bieden.

Beide toestellen draaien op Windows Phone 8 en hebben ook Nokia’s kaartendienst HERE en de camera-apps die we al kennen van de Lumia 920 aan boord. De Lumia 520 (rechts) zal vanaf eind mei beschikbaar zijn aan 179 euro. De Lumia 720 (links) ligt midden mei al in de winkel aan 349 euro. Beide toestellen komen in de kleuren zwart, wit, geel of rood. Bij de Lumia 520 krijg je tijdelijk gratis een extra cover.

Nokia hoopt met deze nieuwe toestellen een gediversifieerd aanbod te bieden voor de Belgische markt. Die maakt momenteel volop de overstap van gsm naar smartphone, maar richt zich daarbij toch eerder op de midrange toestellen.

Volgens Sebastiaan van Silfhout, algemeen directeur van Nokia Benelux, zijn die midrange toestellen goed voor ongeveer een derde van de Belgische smartphonemarkt. “Het prijspunt tussen 150 en 300 euro is erg populair in België,” aldus van Silfhout.

Dat mag ook blijken uit de populariteit van de Lumia 620, die al een tijdje bij ons te koop is aan een prijs van 259 euro. Van Silfhout wou geen concrete cijfers kwijt, maar kon wel bevestigen dat de Lumia 620 in België de best verkochte smartphone uit de Lumia-reeks is.

Toch vreest Nokia niet dat de goedkopere Lumia’s een negatief effect zullen hebben op de verkoop van de budgettoestellen uit de Asha-reeks. “Onze smartphonestrategie is Lumia. De Asha’s zijn purpose-built toestellen, gericht op een publiek waar enkele tientallen euro’s meer wel degelijk een verschil voor maakt,” vertelt van Silfhout.

Over zijn geheel genomen is van Silfhout erg tevreden over de verkoop van de Lumia-reeks in België. Al waren er oorspronkelijk wel wat problemen met de beschikbaarheid van de Lumia 920. Die moest eind februari bij ons in de rekken liggen, maar is door productieproblemen pas sinds kort goed beschikbaar.

Ter volledigheid geven we nog even de specificaties van de Lumia 520 en Lumia 720. Verwacht je binnenkort aan een uitgebreide review van beide toestellen.

,

  Nokia Lumia 520 Nokia Lumia 720
Scherm 4 inch IPS LCD (480×800) 4,3 inch IPS LCD (480×800)
Processor 1GHz dualcore Snapdragon 1GHz dualcore Snapdragon S4
RAM 512MB 512MB
Intern geheugen 8GB 8GB
MicroSD? ja, tot 64GB ja, tot 64GB
Camera achter 5 MP, video HD 720p 30fps 6,7 MP Carl Zeiss, video HD 720p 30fps
Camera voor nee 1,3 MP, video 720p 30 fps
Batterij 1.430 mAh 2.000 (wireless charging optioneel)
NFC nee ja

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.