Toon alles (7)
Eric Beeckmans

Hoe werkt het?

 1. Surf naar http://www.sony.co.uk/article/tv-size-guide.
 2. Download de wit/zwarte marker en print hem uit op een A4-blad. Zorg er voor dat je de marker op honderd procent van de ware grootte afprint; er is een schaal voorzien op het blad zodat je kan verifiëren dat er niets misgelopen is.
 3. Plaats de marker daar waar je de nieuwe televisie wil opstellen. Je mag hem neerleggen op een schap of in een kast, of ophangen aan de muur. Neem een foto van de scène. Zorg ervoor dat de marker duidelijk zichtbaar is ten opzichte van de achtergrond. Je mag de foto gerust onder een hoek nemen, je hoeft dus niet recht voor de marker te staan.

  Plaats de marker waar je de televisie wenst, op stand of aan de muur.

   
 4. Upload de foto in Sony’s online tool. Die herkent de marker automatisch en berekent de schaal en het perspectief. Je moet enkel nog een maat kiezen (tussen 26 en 60 inch) en de app plaatst de televisie in de scene.
 5. Bewaar het beeld en probeer een paar alternatieven.
 6. Wie zijn maat geselecteerd heeft kijkt ook best even na of je wel ver genoeg van het scherm zit. Als kijkafstand raden we aan: de schermdiagonaal in cm vermenigvuldigd met drie. Een voorbeeld: kies je voor een 40 inch (102 cm) scherm, dan zit je best op ongeveer 3x102 cm of ongeveer 3 meter. Je kan dichterbij zitten, dat zorgt voor een meer cinema-achtige beleving, maar ga niet dichter dan twee maal de diagonaal zitten.
2/2
gerelateerde items