Vanaf deze week is de nVidia Shield Android TV in onze contreien beschikbaar. Het is een console maar vooral ook een mediaspeler die als enige Ultra HD-video kan afspelen en een Chromecast ingebouwd heeft.

Zoals de naam al aangeeft, draait de Shield-console Android TV, net zoals de televisies van Philips en Sony. In het geval van de nVidia-console gaat het zelfs om Android 6.0, een versie die nog niet zijn weg heeft gevonden naar de meeste Android TV-toestellen. Je kunt dus heel wat Android-apps installeren, al moeten de apps wel goedgekeurd zijn voor installatie op een Android TV-toestel. In het lijstje van media-apps staan namen als Plex, Kodi, YouTube, Twitch en Netflix. 

Uniek aan de Netflix-app is dat je UHD-streams kunt binnenhalen, iets dat tot nu enkel kom met een Netflix-app op een Ultra HD-televisie. De Shield is daarmee een interessante keuze voor mensen die een 4K-projector of een UHD-scherm zonder Netflix in huis hebben. Ultra HD-video is trouwens ook mogelijk via andere apps, zoals YouTube.