De bioscoop-app voor de consumentenversie van de Oculus Rift, genaamd de Oculus Cinema, krijgt een online multiplayer en verschillende sociale features. Zo kun je bijvoorbeeld samen met andere gebruikers een virtuele bioscoop bezoeken.

Oculus Cinema is één van de belangrijkste apps voor de Oculus Rift. Met de app kunnen gebruikers bijvoorbeeld op een virtuele maan naar een bioscoopscherm te kijken. Oculus-oprichter Palmer Lucky is dan ook van mening dat bioscoopbezoek een sociale aangelegenheid is en dat mensen heel graag met al hun vrienden samen in de bioscoop naar dezelfde film kijken.

Door in de bioscoop rond te kijken zie je alle avatars, de digitale versies van Oculus Rift-dragers, in de virtuele stoelen zitten. "Dingen als avatars en de optie om met anderen te communiceren zonder gebruik te maken van een lokale multiplayer zijn sociale functies die de komende maanden worden uitgerold", vertelt Lucky zelf tegenover RoadToVr.

Oculus wil de consumentenversie van de Rift begin 2016 op de markt brengen. Een officiële prijs weten we op dit moment nog niet, maar Oculus liet eerder al doorschemeren dat de bril samen met een geschikte pc zo'n 1500 dollar gaat kosten.