Wie op zoek is naar een hoogwaardige hoofdtelefoon voor onderweg, kan bij Beyerdynamic terecht voor twee premium hoofdtelefoons die gebruikmaken van Teslatechnologie: de T50p en de T5p.


Met de Beyerdynamic T1 (die we in FWD Magazine 30 aan de tand voelden) stelde Beyerdynamic z'n nieuw topmodel voor. Het paradepaardje uit de line-up was het eerste model dat gebruikmaakte van 'Teslatechnologie'.

Die naam is afgeleid van de eenheid waarin de magnetische fluxdichtheid wordt uitgedrukt, Tesla, en is meer dan zomaar een marketingkreet. Aan een hoge teslawaarde zitten volgens Beyerdynamic immers heel wat voordelen vast, zoals een toename in precisie en detail.

Een hoge teslawaarde zou ook een 'snellere' werking garanderen, wat de geluidskwaliteit positief moet beïnvloeden. Op basis van onze ervaringen met de T1 kunnen we ons daar beslist iets bij voorstellen.

Ook onderweg genieten in stijl
De T1 mag dan wel een indrukwekkende hoofdtelefoon zijn voor luisterplezier in de huiskamer, onderweg heb je er niet veel aan. De T1 heeft immers een impedantie van 600 Ohm, en die weerstand trekt een mp3-speler niet. Met de T50p en T5p wil Beyerdynamic daar een mouw aan passen, zodat je ook onderweg kan genieten van hoogwaardige muziekweergave.

De T50p is een lichter model met een aangepaste impedantie op maat van mp3-spelers. Net als de T1 maakt de T50p gebruik van Teslatechnologie, maar dit keer zit er een draaglijker prijskaartje aan vast dan bij z'n grote broer: reken op zo'n 249 euro.

De T5p, die in de loop van september beschikbaar zou worden, legt de lat nog hoger. Deze met de hand vervaardigde topper heeft alle kenmerken van de T1 - inclusief het prijskaartje van ongeveer 999 euro - maar met een aangepaste impedantie van 32 Ohm.

Voor de constructie worden hoogwaardige materialen gebruikt, zoals aluminium en leder. Beyerdynamic levert een verlengkabel, draagtasje en vliegtuigadapter bij de T5p.